Musikväljaren – Välj musik vid begravningen i Lomma med omnejd

Som anhörig kan du ha önskemål om och välja musik vid begravningen i Lomma med omnejd, inklusive: Lomma, Lund, Dalby, Södra Sandby, Veberöd, Genarp, Staffanstorp, Bjärred, Löddeköpinge, Burlöv, m fl. Musikväljaren hjälper dig i musikvalet, i form av bl a en Spotifylista.

 

Musikväljaren

Vi behöver musik i alla situationer i livet – till uppbyggelse, till glädje, till tröst. Musik går direkt till hjärtat. Musiken har en viktig roll i begravningsakten. Som anhörig har man möjlighet att ha önskemål om musik, egna eller den avlidnes. Om man inte har några önskemål kan man alltid med förtroende överlåta valet till den tjänstgörande musikern.

Vanligt är att orgelmusik alternativt annan instrumental musik inleder och avslutar begravningen. Vi hjälper er att undersöka med tjänstgörande musiker om era önskemål går att framföra.

Det är inte ovanligt att man förutom orgelmusik önskar solosång eller musik för något annat instrument som t.ex. fiol, flöjt, trumpet, cello. Vi har många duktiga sångare och musiker som vi kan hjälpa er att boka.

Psalmsången rymmer även den en musikupplevelse vid sidan av det talade ordet. Psalmvalet gör man tillsammans med prästen.

Förutom psalmer och instrumentalmusik kan man även i vissa församlingar och vid borgliga begravningar använda sig av CD-skivor.

Vid begravningsgudstjänst inom Svenska kyrkans ordning är det prästen som ansvarar för gudstjänsten eller den kyrkliga handlingen, som i samråd med tjänstgörande kyrkomusiker beslutar vilka psalmer som skall ingå i akten, vilken musik som skall spelas samt hur denna musik får framföras. I vissa församlingar och kyrkor tillåts ej inspelad musik.

Hjälp att finna en lämplig musik och vers vid sorg och begravning är inte alltid enkelt.

Lite hjälp i musikvalet kan du få här nedan i form av en Spotifylista. Listan är menad som inspiration med musik som framförts vid flertalet begravningar.

Fler förslag finns också på SBFs hemsida – Att ordna begravning: Musik.

Musikväljaren - Välj musik vid begravningen i Lomma med omnejd - bilder_orgel


 

 

 

Axelssons Begravningsbyrå Lomma - SBF logga

Vi är auktoriserade av Sveriges Begravningsbyråers Förbund (SBF).

Getingevägen 1 - Huvudkontor
222 19 Lund
Vxl. 046-211 20 50
info@axelssons.se

Kajgatan 12 - Filial
234 40 Lomma
Tel. 040-41 40 80
lomma@axelssons.se

Juridisk Avdelning
222 19 Lund
Vxl. 046-211 20 50
juridik@axelssons.se

 

Öppettider

Helgfria vardagar

09.00 - 17.00

Öppettider

Helgfri Måndag-Torsdag

09.00 - 15.00

Öppettider

Helgfria vardagar

09.00 - 17.00

 


Google Recensioner
4.8
139 recensioner
×
js_loader